Translate

28 Ekim 2013 Pazartesi

Köpek Bakımı

PetFoni Satış Kampanyası - Test Aşamasında

ZooMarket Satış Kampanyası


Köpek Bakımı İçin Temel Kurallar

Köpek bakımı için ilk adım, köpeğinizin ev ortamında rahat ve güvende hissetmesini sağlamaktır. Böyle bir ortamı köpeğinize sağlamanız için ona sıcak, kuru ve rahat bir yatak, taze su gerekir. Ayrıca ; köpeğinize evin içinde rahatlayabileceği, güvende hissedebileceği, ondan başka kimsenin giremeyeceği bir yer ayırmanız uygun olur.
Evin içinde köpeğinize zarar verecek ve onu rahatsız edecek şeylerden kurtulmalısınız.
Köpek Bakımı ve Beslenme
Köpeğinizin iyi beslenmesi, onun sağlıklı, uzun ömürlü, ve mutlu yaşamasında en önemli etkenlerdendir. Ona verdiğiniz besinler, yavru köpeğinizin yaşamının her açıdan etkiler.
Yavru bir köpek 6 aylık olana kadar günde 3 kez beslenmelidir. 6 aylık olduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemesi yeterli olacaktir.Ve küçük ırklarda 12 aylık olduktan sonra büyük ırklarda da 15 aylık olduktan sonra tek öğüne geçiş yapılabilir.
Köpeğinizin öğünlerde nekadar mama yemesi gerektiği ile ilgili köpek mamalarının üzerinde ayrıntılı bilgi bulunmaktadır.Köpeğinizin kilosunu ve yaşını baz alarak günlük önerilen gramajlarda kullanmaya dikkat ediniz.Günlük beslenme miktarlarını öğünlere bölerek uygulamalısınız.
Yavru köpeklerin gelişimi ve sağlıklı büyümeleri için daha enerjili ve besin yelpazesi daha geniş bir beslenmeye ihtiyaşları vardır. Bu sebeple yavru köpek mamaları biraz daha pahalıdır. :))
Bu sebeple yavru köpekler için ayrı yetişkin köpekler için ayrı mamalar bulunmaktadır.
Köpeğinize uygun mama kullanmaya özen gösterin.
Özellikle iri ırklar ve dev ırklar yemek sonrası kesinlikle dinlenmelidir.yemek sonrası oynanan oyunlar,çok hareketli egzersizler,atlayıp zıplamalar hayati tehlikesi olan mide torsiyonuna neden olabilir.Bu nedenle yemek sonrası istirahat etmeleri uygun olur.
Köpeğinize şekerli gıdalar ve çikolata yedirmemelisiniz. Bu tür gıdalar pek çok rahatsızlığın (Diyabet=Şeker Hst.) gelişmesine neden olabilir. Ayrıca çikolata içerdiği maddeler nedeniyle köpekler için toksiktir.

Köpek Bakımı ve Mama Seçimi 
Mamanın yanında her zaman taze ve temiz su bulundurmalısınız.

Kuru mama kullanmayı tercih ediyorsanız; aldığınız mamanın üretim ve son tüketim tarihlerine bakmalı, açtıktan sonra hava almasını önleyecek şekilde muhafaza etmeli, güneşten ve sıcaktan korumalısınız.

Kuru mama kullanmanız ağız ve diş sağlığı açısından çok faydalı olacaktır.Kuru mama diş taşlarının oluşumunu engelleyerek diş ve dişeti sağlığını korumaktadır.

Peynir ve süt köpeklerin sevdiği besinlerdendir. Bu besinlerde kemiğin iyi şekillenmesi için gerekli kalsiyumu taşır. Yoğurt da aynı amaçla yedirilebilir.Ancak süt ile beslenen köpeklerde ishal tehlikesi yaşanabilir.Sindirim sistemi hastalıklarında artış gözlenebilir.Süt içirmek yarardan çok zarar getirebilir, basit bir ishal hayatı tehdit eder hale gelebilir.

Köpeğinizin seveceği ve onun yaş, ırk ve sağlık durumuna uygun ihtiyaclarına cevap verebilecek bir mama ile beslenmesi en doğru seçim dir.

Köpeğinizin yaşına, kilosuna, boyutuna, yaşam tarzı ve becerilerine ve özel ihtiyaçlarına göre bilimsel olarak hazırlanmış, besin içeriği ve enerji arasındaki ideal dengeyi koruyarak besin maddelerini içeren mamalarla beslenen köpekleriniz çok daha sağlıklı olacaklardır.

Köpeğin gelişim süreci boyunca,hayatının değişik dönemlerinde ihtiyaçları da değişiktir. Yavru bir köpek için doğru olan yaşlı bir köpek için doğru olamayacaktır.

Allerji, Deri ve tüy duyarlılıkları, cilt rahatsızlıkları, idrar yolu problemleri, idrar kesesi ve böbrek taşları, sindirim problemleri, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, kalp hastalıkları, ağız ve diş hastalıkları, obezite ve birçok değişen durumda reçete diyetler tercih edilmelidir.

Köpeğinize ekstradan muz, armut, portakal, elma, karpuz, salatalık, havuç gibi meyve ve sebzelerden verebilirsiniz. Ancak muz verirken kalp problemi olup olmadığını bilmeniz, kavun karpuz verirken diyabetik olup olmadığını bilmeniz önemlidir. Köpekler insanların yediği herşeyi yiyebilir düşüncesi çok da doğru değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder