Translate

26 Ekim 2013 Cumartesi

Köpek biti ve Köpek Pireleri hakkında bilgi

PetFoni Satış Kampanyası - Test Aşamasında

ZooMarket Satış Kampanyası

 
 


Köpek bitleri ve pireleri:Bahçe Köpekleri

Pire kene bit ve iç parazitler zayıf , hasta, iyi beslenmemiş hayvanları seçerler.Sağlıklarını güçlendiremediğimiz sürece bu parazitlere karşı kimyasallarla bile kesin çözüm elde edemeyiz . Önemli olan hayvanlarımızı parazitler için daha az cazip hale getirebilmektir.
Köpeklere vitamin b kompleksi ve sarımsak verebilirsiniz. Sarımsak 25 kiloluk bir köpek için 1-2 diş yeterli olur. Ancak sarımsak kediler için zararlıdır zehirleyici etki yapma riski vardır.Kullanılmaması gerekir.
Köpeğiniz için bir başka yöntem de doğal elma sirkesini içme suyuna 1 tatlı kaşığı ekleyerek köpeğinizin derisinin bit, pire ve kenelere karşı itici duruma getirebilirsiniz.
Köpek bitleri ve pireleri köpeğinizin önemli rahatsızlıklarından biridir.Köpeğinizin bu parazitlere karşı korunması için özellikle ağaçlıklı bahçede baktığınız can yoldaşlarınız için kasım ve aralık aylarında kaliteli bit ve pire damlalarından kullanarak köpeğinizin ense kısmına uygulayabilirsiniz.
Bu uygulamanın ardından birkaç hafta sonra yine kaliteli ve kimyasal miktarı az doğal ilaçlarla hazırlanan bit ve pire tasmalarını kullanmanız önerilir.
Evde baktığınız köpeklere oranla çok daha fazla dış parazitlere maruz kalan köpeğini için bit ve pire tasmaları 6 aylık bir koruma sağlar. Bit ve Pirelerin bahar aylarında kuluçka ve yavrulama dönemleri olduğundan sene de iki defa pire bit tasması kullanmanız onları bu düşmanlara karşı etkili olarak koruyacaktır.
Bit pire tasmalarını kasım ve nisan aylarında 6 aylık dönemler halinde kullanabilirsiniz.

PİRELER :Eğer köpeğinizde pire varsa büyük olasılıkla sizin bundan haberiniz vardır. Genelde onları görmek kolaydır. Pireler köpeğin kanını emerek beslenirler . Kaşıntıya ,alerjilere ve yutulduklarında barsak şeritlerini bulaştırırlar. Rutin pirelere karşı mücadele etmek en etkin yöntemdir. Yaşadığınız bölgeye göre,pire mevsimi birçok ay sürebilir. Pirelerin yumurtaları köpek üzerinde açılmaz bulunduğu ortamda uygun koşullarda açılır ve larval gelişimini tamamladıktan sonra köpeğe veya ortamdaki diğer hayvan ve insanlara geçer. Onun için sizin hem hayvanınızı hem de çevrenizi(hayvanın bulunduğu yeri ) ilaçlamanız gerekir. Her 1-2 haftada onun yatağını yıkayınız. Halıları ve aralıkları iyice makineden geçiriniz.(sonra kir torbasını atınız) Ve hayvanınıza Veteriner Hekiminizin önerdiği pire tozu, sprey, veya sıvı ilacı kullanınız.

KENELER: Kenelerin birçok çeşiti vardır iyi ki pireler kadar yaygın değiller. Bir kenenin ısırması hayvanlara birtakım kan parazitlerini bulaştırabilir. İnsanlarda da lyme dizisse neden olurlar. Köpeğinizin derisinde bir kene gördüğünüz zaman mümkün olduğu kadar onu kafasına yakın bir yerden bir cımbız ile sıkıştırarak onu çıkarabilirsiniz. Enfeksiyonu engellemek için ısırdığı yere alkol veya oksijen dökünüz. Eğer yüksek oranda kenelerin bulunduğu bir bölgede yaşıyorsanız Veteriner Hekiminizden hem köpek hem de çevrenizdeki diğer kenelerle nasıl mücadele edileceğini öğrenebilirsiniz.

UYUZ: Uyuzun birçok çeşiti vardır en çok yaygın olanları sarkoptes ve demodeks uyuzudur. Uyuz böcekleri hayvanın derisi içinde ve üstünde tüy folüküllerinde yaşarlar ve çıplak gözle görülmezler. Sarkoptesler derinin altında tünel şeklinde girintilerde yumurtlarlar. Şiddetli kaşıntıya , derinin kalınlaşmasına,tüylerin dökülmesine ve kabuklanmasına neden olur .Sarkoptes İnsanlara da son derece bulaşıcıdır.
Demodeks uyuz böceği tüy foliküllerinde yaşar .Vücudun genelinde özellikle çıplak yerlerinde koltuk altında deri lezyonlarına neden olur. Her iki tip uyuz böceği çabuk yayılabilir ve tedavisi zor olabilir. Tedavi için Veteriner Hekiminizin önerilerini dinleyiniz.

PİRELERİ YOK EDİN

  • Pire mevsimi başlamadan bir ay önce.pire savaş gününüzü tespit edin ve takviminize yazın.
  • Sık sık evinizi elektrik süpürgesi ile temizleyin.Zeminde hiçbir santimetrakareyi atlamayın,duvardan duvara halı,parke veya ne olursa olsun,koltukların,masaların,yatakların altını her yeri temizleyin,köpeğinizin gitmediği bölgeler olmasa bile.
  • Elektrikli süpürge torbalarını dışarıdaki,kısa süre sonra boşaltıcak bir çöp kutusuna atın.Torba henüz tam dolmadığından onu atmazsanız ya da torbayı evin içindeki bir çöp kutusuna atarsanız,büyük olasılıkla pireler kaçacak veya savaşınızda tek bir muharebeyi kazanmış olacaksınız.
  • Bahçenizde bir pire spreyi kullanın.
  • Bir pirenin en iyi temizlenmiş eve bile dönebileceğini unutmayın.Onun için her yeri pire spreyleri ile iyice yıkayın.
  • Daha serin aylarda da pire savaşına devam edebilirisiniz.Pire mevsimi bittikten bir ay sonra yeniden evinizi temizleyin.Pireler tropik iklim böcekleri oldukları ve soğuk havalara dayanamadıkları halde,sıcak evlerde mutlu bir şekilde üremeye devam edebilirler.
  • Yiyecekleri kapalı kutular veya buzdolabında saklayın.Köpeğiniz yemeğini yedikten sonra kabını yıkayıp kaldırın.Yemek kırıntılarını toplayın ve etraftaki su birikintilerini giderin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder